Skip to main content

Vraag waar studenten mee bezig zijn #techietip

Lars Breidenbach. 4e jaars student van de opleiding Technicus Smart Engergy. Eindstage bij SPIE.

Lars Breidenback Vraag studenten waar ze mee bezig zijn.
Stagiair Lars

“Vraag waar studenten mee bezig zijn”

Kantoor Spie

Lars Breidenbach mag graag ‘omprutsen’ met computers en telefoons. Dat wil zeggen apparaten uit elkaar halen en dan ombouwen naar iets nieuws. Zo heeft hij bijvoorbeeld van een 27mc portofoon (een bakkie om met elkaar te communiceren) een slimme binnenthermometer gemaakt.  

 

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?

Ik deed hiervoor een hbo-opleiding ICT-programmeren, maar dat was niet wat ik precies voor ogen had. Want mijn technische interesse is groot en dat kwam bij die opleiding niet aan bod.

Een andere klasgenoot was al overgestapt naar het het mbo en daarom ben ik daar ook gaan informeren. De opleiding Technicus Engineering Middenkader, leek in eerste instantie te passen, maar daar zat meetaalbewerking bij, wat me niet heel erg interesseerde. Daarom was ik blij met het ‘aanbod’ van Pieter Hoekstra – aan het einde van dat schooljaar – of de opleiding Technicus Smart Energy dan misschien wat voor me was.

Zo kon ik instromen in het 2e jaar. De opleiding Technicus Smart Engergy is iets praktischer. Ik maak nu tekeningen op de computer met AutoCad, voor allerlei elektrotechnische installaties. En kan wel zeggen dat ik heel tevreden ben over deze opleiding. Past perfect!

 

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Eigen alles over elektrotechniek. Maar de ICT-lessen van de heer Van der Pol verlengen een beetje die van mijn hobby. Die lessen springen er voor mij uit!

 

Wat vond je het leukst?

De praktijklessen, al zitten die vooral in de eerste twee jaar. Maar zoals ik al zei, het hoogtepunt van de week waren die ICT-lessen.

 

Wat wil je meegeven aan (toekomstige) studenten?

Kijk op de open dag goed waar de studenten mee bezig zijn. Praat met ze, stel vragen en kijk goed naar de projecten die ze demonstreren en vraag waar ze nog meer mee bezig zijn.

Die maken we immers als opdracht en dan heb je ook een beetje idee wat er wordt gemaakt. Doen!

Ik wil meer weten over deze opleiding

Jouw toekomst bij de aangesloten installatiebedrijven als Technicus Smart EnergyGeld verdienenOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Jouw toekomst als Technicus Smart Energy

Jouw toekomst bij de aangesloten installatiebedrijven Na het afronden van de opleiding Technicus Smart Energy liggen er diverse boeiende mogelijkheden voor je klaar. Dankzij onze…
Hoe ziet de opleiding eruit?EngineeringOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Hoe ziet de opleiding eruit?

Ontdek de Opleiding Technicus Smart Energy De toekomst van energie is groen en innovatief en jij kunt hierin een cruciale rol spelen als Technicus Smart…
wat is smart energyOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Wat is Smart Energy?

Welkom bij de toekomst van energie! Welkom bij de toekomst van energie! Droom jij van een wereld waarin energie slimmer, groener en efficiënter wordt gebruikt?…
Close Menu

Wow wat een leuke opleiding!

Over Technicus Smart Energy

De opleiding Technicus Smart Energy is in samenwerking met Firda en installatiebedrijven uit de regio ontwikkeld.

De stuurgroep is bereikbaar via e-mail op:
info@technicus-smart-energy.nl