Skip to main content

Ontdek de Opleiding Technicus Smart Energy

De toekomst van energie is groen en innovatief en jij kunt hierin een cruciale rol spelen als Technicus Smart Energy.

Deze mbo-opleiding is ontwikkeld voor jongeren in samenwerking met installatiebedrijven in onze regio. Na het behalen van je diploma heb jij de sleutels in handen tot een wereld van duurzame energie.

Wat staat je te wachten?

Je duikt diep in de verduurzaming van gebouwen en energieneutralewoningen. Van gasloze bouwmethoden tot warmtepompen, biomassa en ‘all electric’-systemen voor gebouwverwarming, je leert het allemaal. De focus ligt op het ontwerpen van duurzame energiesystemen die de wereld van morgen vormgeven.

Een breed scala aan vaardigheden

De opleiding Technicus Smart Energy is een unieke mix van installatietechniek, elektrotechniek, ICT en duurzame technologieën. Hier leer je niet alleen hoe je met deze veranderingen omgaat, maar ook hoe je innovatief denkt. Deze vaardigheden vormen de basis voor de ontwerpen die je maakt en integreert in technologische systemen.

Vakken die jou vormen

Tijdens de opleiding krijg je les in verschillende vakken. Denk aan tekenen/CAD, bedrijfskunde, informatietechniek, energietechniek, elektriciteitsleer, besturingstechniek, regeltechniek en praktijkgerichte meetpractica. Daarnaast biedt de stage de kans om je opgedane kennis in de praktijk toe te passen en te leren samenwerken in real-life situaties.

Dynamisch, betaald leren

De opleiding biedt niet alleen een diepgaande kennis, maar ook praktijkgerichte ervaringen. Met een grote kans op een betaalde baan en een stageplaats, inclusief vergoeding, stap je in een unieke leeromgeving waar jouw passie voor slimme energieoplossingen tot ontwikkeling komt.

De opleiding kan je volgen bij Firda in Leeuwarden aan de Anne Wadmanwei.

Durf jij de uitdaging aan?

Als jij enthousiast bent over het bouwen aan de energiewereld van morgen, het combineren van ICT-vaardigheden met duurzame technologieën, dan is de opleiding Technicus Smart Energy jouw springplank naar een opwindende carrière!

Close Menu

Wow wat een leuke opleiding!

Over Technicus Smart Energy

De opleiding Technicus Smart Energy is in samenwerking met Firda en installatiebedrijven uit de regio ontwikkeld.

De stuurgroep is bereikbaar via e-mail op:
info@technicus-smart-energy.nl