Skip to main content

Lees je goed in #techietip

Pytrick van der Molen. 4e jaars student van de opleiding Technicus Smart Engergy. Eindstage bij Van der Weerd Installatietechniek.

Lees je goed in #techietip
Stagiair Pytrick

Zonneboiler gemaakt en weer uitelkaar gehaald

Pytrick woont in Hallum, is bijna klaar met de opleiding Technicus Smart Energy en zijn eindstage aan het afronden bij Van der Weerd Installatietechniek in Franeker.

Ter voorbereiding op de vervolgopleiding bij defenise wil hij goed fit zijn. Daarom gaat hij na een stagedag vaak eerst hardlopen. Maar liever nog survivallen.

Hij gaf tijdens zijn stage antwoord op de volgende vragen… doe er je voordeel mee!

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?

In de tijd dat ik op de Ulbe zat in Sint Annaparochie ontmoette ik, tijdens mijn orientatie op een vervolgopleiding, Pieter Hoekstra. Hij informeerde mij en stelde voor om ter introductie een dag mee te gaan naar een project op Terschelling.

Samen met Edgar van Wigcheren, een vriend van mij, hebben we daarna de keuze gemaakt om deze opleiding te gaan volgen. We zitten beide in de eindfase en slagen allebei (denk ik).

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Alles was nieuw. Ik had totaal geen ervaring in dit vak, dus heel veel geleerd. Dat ik in de laatste twee jaar zoveel op kantoor zou zitten, wist ik alleen niet.

Wat vond je het leukst?

Voor mij persoonlijk de praktijklessen. Die vond ik heel leuk. Dingen of installaties ontwerpen. Een project dus. Zo heb ik een zonneboiler gemaakt en die vervolgens ook weer uit elkaar gesloopt.

Wat wil je meegeven aan andere studenten?

Lees je goed in! Deze opleiding is een hele theoretische opleiding. Ga goed kijken waar je je voor aanmeldt. Praktische invulling is er wel, maar niet in verhouding met theorie. Als je dat juist wilt, dan zit je hier helemaal goed!

Vrijdag 21 juni 2024, kwam dit bericht online. Leuk om te lezen hoe het stagebedrijf afscheid neemt van Pytrick…

Ik wil meer weten over deze opleiding

Jouw toekomst bij de aangesloten installatiebedrijven als Technicus Smart EnergyGeld verdienenOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Jouw toekomst als Technicus Smart Energy

Jouw toekomst bij de aangesloten installatiebedrijven Na het afronden van de opleiding Technicus Smart Energy liggen er diverse boeiende mogelijkheden voor je klaar. Dankzij onze…
Hoe ziet de opleiding eruit?EngineeringOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Hoe ziet de opleiding eruit?

Ontdek de Opleiding Technicus Smart Energy De toekomst van energie is groen en innovatief en jij kunt hierin een cruciale rol spelen als Technicus Smart…
wat is smart energyOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Wat is Smart Energy?

Smart Energy is slimme energie-oplossingen bedenken en toepassen. Welkom bij de toekomst van energie! Droom jij van een wereld waarin energie slimmer, groener en effici├źnter…
Close Menu

Wow wat een leuke opleiding!

Over Technicus Smart Energy

De opleiding Technicus Smart Energy is in samenwerking met Firda en installatiebedrijven uit de regio ontwikkeld.

De stuurgroep is bereikbaar via e-mail op:
info@technicus-smart-energy.nl