Skip to main content

Ga naar meeloopdagen #techietip

Rick Drost. 3e-jaars. Stage Bouma Technicus Smart Engergy.

Rick tipt om vooral meeloopdagen te volgen.
Stagiair Rick

Ga naar meeloopdagen!

Jan-Thomas

Technicus Smart Energy en eigen bedrijf

Kantoor Bouma Technische Installaties Burgum

De eerste TechieTip: “Ga naar meeloopdagen” komt van Rick Drost. Hij is in 2021 begonnen met de opleiding Technicus Smart Energy. Rick zit in het 3e jaar van de opleiding en loopt stage (van 9 september 2023 t/m 9 februari 2024) bij Bouma Technische Installaties in Burgum. We interviewden hem eind januari en stelden de volgende vragen:

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?

Goede vraag. Eerst deed ik in Kollum een technische opleiding, metaalbewerking, want ik dacht dat ik wel lasser wilde worden. Tijdens mijn stage bleek dit niet juist te zijn. Dat was het toch niet. Toen ik nog slechts 2 weken had om me in te schrijven voor een nieuwe opleiding, kwam ik in gesprek met Pieter Hoekstra. Na een hele rondleiding heb ik me laten overtuigen. En toen heb ik me ingeschreven.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Aangezien ik eerst een heel ander vak deed, was alles nieuw. Bij de stages in het 1e en 2e leerjaar heb ik heel veel geleerd. Van tekeninglezen tot wat echt elektro- en installatietechniek is. Nu, tijdens mijn stage op kantoor, leer ik het maken van offertes en hoe ik met klanten bel, dus over klantcontact.

Rick weet verder te vertellen dat deze bol-opleiding niet ook als bbl-opleiding kan, omdat er juist veel nuttige theorie in zit.

Wat vond je het leukst?

De opleiding is breed georiënteerd en gericht op een kantoorfunctie. Maar zowel met je hoofd en handen de wereld van de techniek ontdekken. Dat is heel fijn als je nog niet helemaal weet wat je wil.

Intussen heeft Rick zijn zinnen gezet op het monteurswerk in de bouw. Zijn interesse strekt zich uit tot service en onderhoud, met de focus op waterleidingen en warmtepompen en het oplossen van storingen.

TechieTip: Ga naar meeloopdagen!

Rick: “Doe vooral mee aan de meeloopdagen. Achteraf had ik dat wel moeten doen. Aan de andere kant, door deze brede opleiding weet ik juist zeker dat ik als monteur de bouw op wil.”

Ik wil meer weten over deze opleiding

Jouw toekomst bij de aangesloten installatiebedrijven als Technicus Smart EnergyGeld verdienenOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Jouw toekomst als Technicus Smart Energy

Jouw toekomst bij de aangesloten installatiebedrijven Na het afronden van de opleiding Technicus Smart Energy liggen er diverse boeiende mogelijkheden voor je klaar. Dankzij onze…
Hoe ziet de opleiding eruit?EngineeringOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Hoe ziet de opleiding eruit?

Ontdek de Opleiding Technicus Smart Energy De toekomst van energie is groen en innovatief en jij kunt hierin een cruciale rol spelen als Technicus Smart…
wat is smart energyOpleidingSmart Energy
19 december 2023

Wat is Smart Energy?

Smart Energy is slimme energie-oplossingen bedenken en toepassen. Welkom bij de toekomst van energie! Droom jij van een wereld waarin energie slimmer, groener en efficiënter…
Close Menu

Wow wat een leuke opleiding!

Over Technicus Smart Energy

De opleiding Technicus Smart Energy is in samenwerking met Firda en installatiebedrijven uit de regio ontwikkeld.

De stuurgroep is bereikbaar via e-mail op:
info@technicus-smart-energy.nl