Skip to main content

Vul bij het aanmelden zoveel mogelijk in #techietip

Sander Bakker. 3e-jaars. Stage Ewald b.v.

Vul bij het aanmelden zoveel mogelijk in over jezelf!
Stagiair Sander

Vul zoveel mogelijk in!

Kantoor Ewald b.v. Leeuwarden

Vul bij het aanmelden zoveel mogelijk over jezelf in, die tip geeft Sander Bakker. Hij woont in Wolvega en komt iedere dag met de trein naar Leeuwarden voor zijn stage bij Ewald b.v. Naast zijn mbo-opleiding werkt hij bij Poiesz en doet hij aan volleybal.

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?

Ik had me eerst aangemeld voor een andere opleiding. Een meer commerciele opleiding gekozen, waarbij je zou leren hoe je technische producten verkoopt. Maar ik ben wel iemand die graag met de handen bezig is.

Toen ik nog jong was knutselde ik al met batterijen van alles in elkaar. Van treinstel tot robot. Ik speelde met technisch lego. Dus ja, ik was eigenlijk al vrij jong bezig met techniek.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Nu ben ik meer bezig in de werkvoorbereiding. Dat wil zeggen, offertes maken en het inplannen van monteurs. En met de monteurs moet ik dan ook contact onderhouden.

De uitgebreide materiaalkennis die ik nu heb, is heel handig bij het offreren.

Wat vond je het leukst?

Van alles wel eigenlijk. Met projecten bezig zijn en na een goede calculatie mag je dan ook  materialen bestellen.

Op school vond ik de praktijklessen van installatietechniek en elektrotechniek erg leuk. Zo kregen we opdracht om op een bord lampen en schakelaars te bevestigen. Als ze dan daarna, met de juiste bedrading, gaan branden is geweldig.

Wat wil je meegeven aan (toekomstige) studenten?

Vul bij het aanmelden zoveel mogelijk in over jezelf. Daardoor kan het dus zijn, dat de school je zelfs een opleiding voorstelt, die beter bij je past. Zoals in mijn geval!

Doordat ik zoveel over mezelf had verteld, wat ik bijvoorbeeld leuk vind, kreeg ik het advies om deze opleiding te volgen. Na een kennismaking, dacht ik: ja, dit is wat ik echt wil!

Ik wil meer weten over deze opleiding

Jouw toekomst bij de aangesloten installatiebedrijven als Technicus Smart EnergyGeld verdienenOpleidingSmart EnergyJouw toekomst als Technicus Smart Energy
19 december 2023

Jouw toekomst als Technicus Smart Energy

Jouw toekomst bij de aangesloten installatiebedrijven Na het afronden van de opleiding Technicus Smart Energy liggen er diverse boeiende mogelijkheden voor je klaar. Dankzij onze…
Hoe ziet de opleiding eruit?EngineeringOpleidingSmart EnergyHoe ziet de opleiding eruit?
19 december 2023

Hoe ziet de opleiding eruit?

Ontdek de Opleiding Technicus Smart Energy De toekomst van energie is groen en innovatief en jij kunt hierin een cruciale rol spelen als Technicus Smart…
wat is smart energyOpleidingSmart EnergyWat is Smart Energy?
19 december 2023

Wat is Smart Energy?

Smart Energy is slimme energie-oplossingen bedenken en toepassen. Welkom bij de toekomst van energie! Droom jij van een wereld waarin energie slimmer, groener en efficiënter…
Close Menu

Wow wat een leuke opleiding!

Over Technicus Smart Energy

De opleiding Technicus Smart Energy is in samenwerking met Firda en installatiebedrijven uit de regio ontwikkeld.

De stuurgroep is bereikbaar via e-mail op:
info@technicus-smart-energy.nl